Consultatii si tratamente de medicina integrativa

Programari: 0727.500.402

Consultatii si tratamente medicina integrativa

Xantelasme - "Perle" de grasime in jurul ochilor

Zilele acestea am avut o intamplare cu concluzie pozitiva care merita povestita si in care protagonista principala e o matusa de-a mea:
In 1988-1989 am avut norocul sa fiu initiat in lumea medicinii interne la Spitalul Coltea gratie distinsului profesor Mihail Anton care preda cursul de semiologie medicala si sub indrumarea directa a Dlui (atunci asistent universitar, apoi profesor) Paraschiv care ne administra periodic adevarate perle de intelepciune medicala pe care le culesese personal de-a lungul carierei si pe care ni le oferea cu generozitatea si grija unui parinte. Folosesc aici "perle" in sensul consacrat de medicina anglo-saxona, adica ceva unic si pretios pe care avem privilegiul sa cunoastem, si nu sensul ironic intrebuintat uzual atunci cand se amintesc nazbatiile mai mult sau mai putin umoristice ale elevilor ipostaziate de obicei la un examen scris.

 

Semiologia, adica stiinta semnelor medicale, este bogata in astfel de perle si imi aduc aminte si azi cu placere zilele in care Dl. Paraschiv si Prof. Anton ne desluseau secrete ale manifestarii bolilor, trezind astfel in noi ceva similar cu ce simte un copil cand pune cap la cap bucatelele unui puzzle. Ei bine, o astfel de perla medicala a devenit si mai speciala pentru mine cand, la scurt timp dupa ce am aflat ca micile protuberante sidefii sau de culoarea pielii pe care le au unii pacienti in jurul ochilor – xantelasme- sunt de fapt mici depozite de grasime asociate cu un colesterol crescut, am vazut semnul acesta la o matusa si i-am spus sa faca analize de colesterol. Anii au trecut si imprejurarile au facut ca vreme de mai bine de 10 ani sa nu intalnesc matusa respectiva. La revedere am fost insa socat sa constat ca xantelasmele matusei (de a caror imagine legasem insasi lectia despre xantelasme) …disparusera! Cum stiam ca medicamentele disponibile nu fac asa ceva (statinele scad colesterolului din sange, dar nu topesc depunerile de grasime) am intrebat-o cine i-a facut asa o operatie fara urme. Si mai socat am fost cand mi-a spus ca nu facuse nici o operatie ci la recomandarea ginerelui dumneaei bause cateva saptamani un ceai cu o combinatie de patru plante, care i-a normalizat colesterolul si i-a topit perlele de grasime de la ochi!

Apoi fara ezitare sau pretiozitate mi-a dezvaluit micul ei secret terapeutic (o perla de tratament contra “perlelelor” de grasime) secret care il pun acum la dispozitia dumneavoastra: se face o infuzie cu cate o lingura de papadie, coada soricelului, talpa-gastei si mesteacan in750 ml apa (trei cani), si se beau cele 3 cani zilnic pentru cel putin 6 saptamani.

 

Si ca sa termin povestea nu pot sa nu mentionez regretul ca nu am putut revedea pe cei doi mari profesori de semiologie de la care am avut privilegiul sa invat si carora as fi vrut sa le multumesc din inima si sa le redau ceva din reflectia unei perle pe care mi-au dezvaluit-o cu multi ani in urma.

Dr. Felician Stancioiu
Iulie 2015

Extractele naturale cu plante mixate in creme, solutii si infuzii cu formule originale sunt utilizate cu succes pentru tratarea insuficientei venoase, limfatice, a dermatitei de staza, in afectiuni osteo-articulare, obezitate, unele afectiuni oncologice, etc. si pot fi recomandate fara consult in cazul pacientilor cu diagnostic bine stabilit si care nu raspund la tratamentele administrate anterior.

Colaboratori: